Intelligente bedieningen, een slimme keuze !

Domotica laten installeren, is niet alleen kiezen voor extra gebruiksgemak

Lampen aan- en uitschakelen met een afstandsbediening, of ze automatisch laten aan- en uitgaan door bewegingssensoren te plaatsen, het is bijzonder praktisch. Daar bent u vast al van overtuigd, maar domotica laten installeren verhoogt niet enkel uw comfort, het kan ook uw energieverbruik aanzienlijk verlagen.

Met bewegingssensoren branden de lampen bijvoorbeeld alleen nog wanneer het nodig is en met een centrale bediening schakelt u met één knop alle toestellen in een keer uit. Zo blijven ze ook 's nachts niet onnodig energie verbruiken.

niko-home-control-sfeerbediening

Domotica laten installeren, zorgt niet alleen voor energiebesparing. Het bespaart u ook tijd.

Wat denkt u van besturingen op afstand? Zeker in bedrijven is dat een erg praktische tool. Komt er 's avonds toch nog een leverancier langs, dan kan u bijvoorbeeld met uw smart phone de deur vanop afstand openen en hoeft u de verplaatsing naar de zaak niet meer te maken. Of is uw personeel de airco's vergeten uit te schakelen voor het weekend? Met één druk op de knop, spaart u tijd en zorgen!

Er zijn vele toepassingen die in uw huis of bedrijf een verhoogd comfort kunnen betekenen. We zetten er enkele op een rijtje:

Work flow with new technologies

Een slimme en handige bediening in huis

  • lampen, TV, radio,... aan- of uitschakelen
  • verlichting dimmen of een voorgeprogrammeerd sfeerprogramma kiezen
  • jaloezieën en rolluiken optrekken en neerlaten
  • verwarming, ventilatie en airconditioning regelen
  • het energieverbruik op elk moment consulteren en opvolgen

Uw huis hoeft geen house-sitter tijdens uw vakantie

Met aanwezigheidssimulatie stelt op voorhand in wanneer u niet thuis bent. Uw intelligente besturing zorgt ervoor dat de rolluiken op vooraf bepaalde tijdstippen opgetrokken worden, het licht aangaat of zelfs de TV gaat spelen. Een ideale manier om inbrekers af te schrikken en zo kan u zorgeloos van uw vakantie genieten.

Hoe domotica ook bijdraagt aan uw persoonlijke veiligheid

Een doordachte configuratie van uw domotica installatie kan ook naar veiligheid toe een bijzonder voordeel opleveren. Wanneer er brand uitbreekt, sturen uw rookmelders automatisch een signaal naar de centrale zodat de rolluiken worden opgetrokken en u sneller de woning kan verlaten. Of verkiest u om een sirene te laten loeien of een stil alarm naar een externe meldkamer te laten sturen?

Bij hevige wind of storm kan u dan weer automatisch de zonweringen laten intrekken en rolluiken neerlaten, wat ernstige stormschade kan beperken of vermijden.

Ingewikkeld, futuristisch en duur denkt u? Neen hoor!

Domotica kan in u vele vormen en voor diverse toepassingen laten installeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovenstaande voorbeelden zijn courante toepassingen die al met een beperkte programmatie en tegen budgetvriendelijke prijzen binnen handbereik zijn.

Benieuwd hoe intelligente bedieningen ook uw leven kunnen vergemakkelijken? Bij TomTrieker adviseren we u graag bij de mogelijkheden en de kosten batenanalyse, zodat u zeker bent van een oplossing op maat waar u écht iets aan hebt. U hoeft alleen te bepalen welke toepassingen praktisch en wenselijk zijn. Wij zorgen immers voor de volledige configuratie en een woordje uitleg zodat u er volop van kan genieten.

Domotica laten installeren met sturing via afstandsbedieningen of bewegingssensoren, hoeft trouwens geen complexe of dure installatie te betekenen. We bezorgen u graag een vrijblijvende offerte die u vast aangenaam zal verrassen met de modulaire oplossingen van onze vaste domotica partner NIKO Home Control®.

Niko home control