Weet wat u wil, maar ook wat mogelijk is!

De eerste vraag die u zich zeker moet stellen wanneer u nieuwe verlichting gaat installeren, is of u een hangarmatuur zoals een luster verkiest of eerder inbouwspots prefereert. Beide hebben voor- en nadelen, en alles is mogelijk, maar inbouwspots moeten natuurlijk wel in het plafond verwerkt worden. Vergeet dus vooral niet te verifiëren of u voldoende ruimte heeft boven het plafond om er de behuizing van de spots, maar bijvoorbeeld ook een transformator weg te steken? En loopt er eigenlijk wel een elektriciteitskabel naar het punt waar u de armatuur of spot wou hangen?

Koopt u een zware hangarmatuur? Checkt u dan zeker ook even of het plafond het gewicht wel kan dragen om te vermijden dat de kristallen luster binnenkort net boven uw schoonmoeder afbreekt?

Goedkoop is niet altijd een goede koop

Nieuwe verlichting installeren, hoeft zeker niet duur te zijn. Maar bespaart u vooral door vooraf een doordacht plan te maken en naar het advies van uw vakman te luisteren en niet door u te laten verleiden door goedkope prijzen voor elektrische toestellen en accessoires. U doet nu misschien een goede koop, maar wanneer het toestel al na korte tijd defect is en u het moet vervangen, komt u misschien wel duurder uit…

Een prachtige armatuur gevonden die héél betaalbaar is? Geldt dat ook voor de lampjes die er in passen en de energie die ze verbruiken? Het kan wel eens interessant zijn om bijvoorbeeld het verbruik van LED-verlichting te vergelijken met de klassieke spaarlampen en ook de terugverdientijd uit te rekenen.

Bent u nu helemaal niet meer zeker welke verlichting u wil laten installeren?

Vraag raad en een vrijblijvende offerte bij TomTrieker en we adviseren u stap voor stap bij de te maken keuzes!