Op zoek naar een betaalbare noodstroom voorziening voor thuis?

Op zoek naar oplossingen voor noodstroom voorziening?

Wanneer de stroomvoorziening uitvalt en u geen zonnepanelen bezit, dan gaat u best op zoek naar alternatieven voor noodstroom. U kan bijvoorbeeld een stroomgenerator op Diesel of benzine aankopen, maar dat is niet bepaald een budgetvriendelijke oplossing. Stroomgeneratoren zijn behoorlijk duur in aankoop én in onderhoud. Bovendien nemen ze heel wat plaats in en produceren ze ook heel wat lawaai en geurhinder. Niet bepaald wat u in gedachten had voor thuis?

De UPS als noodstroom oplossing

Wanneer de stroom uitvalt, denkt u vast spontaan aan uw koelkast en diepvriezer. Uw etenswaren bederven aan een razend tempo en eens de diepvriezer begint te ontdooien, mag u niet alleen uw voedingswaren weggooien, er staat u ook een behoorlijke opkuis te wachten.

Dat de stroom eens uitvalt of dat er een tijdelijk defect aan uw elektriciteitsnetwerk is, dat kan u helaas niet vermijden, maar gelukkig kan u wel voorzorgsmaatregelen nemen!

Een UPS noodstroom voorziening werkt volgens het principe van een heroplaadbare batterij. Ze slaat stroom op en geeft die weer af als het nodig is. Deze noodstroom oplossing is bovendien bijzonder praktisch, want ze detecteert automatisch dat de netstroom voeding is uitgevallen en dat ze in actie moet treden.

Ook wanneer de stroom uitvalt wanneer u op vakantie bent, mag u dus gerust zijn dat er u geen onaangename verrassing staat te wachten wanneer u bij thuiskomst de koelkast of diepvriezer opentrekt.

Meer nog, tegenwoordig zijn de UPS’en erg intelligent. Bij bepaalde toestellen kunnen we zelfs programmeren dat de noodstroom installatie u een berichtje stuurt op uw smart phone bij stroomuitval. Zo bent u meteen gewaarschuwd en heeft u de nodige tijd om actie te ondernemen voor de batterij leeg geraakt.

In bedrijven worden dergelijke UPS’en vaak gebruikt om de hoogstnodige installaties aan de praat te houden tijdens een stroompanne. Servers, PC’s en koelinstallaties mogen immers niet uitvallen, ook niet heel eventjes!

Is zo’n UPS noodstroom voorziening dan dé oplossing voor u?

Voor particulier gebruik is een UPS noodstroom installatie vast een verstandige keuze. Het is een relatief betaalbare installatie (ca. 800 euro) en u ondervindt er geen hinder van. De UPS is behoorlijk stil, produceert geen geurhinder en treedt automatisch in werking wanneer het nodig is. Erg praktisch dus.

Toch overlopen we graag even de verschillende mogelijkheden voor noodstroom met u. Er zijn namelijk heel wat systemen, modellen en prijsklasses voor noodstroom producten. Wij lichten graag de voor- en nadelen, het kostenplaatje en de return-on-investment aan u toe en dat helemaal op maat van uw toepassing.

Neem gerust contact met ons op om meer informatie of een vrijblijvende offerte voor noodstroomoplossingen te ontvangen!